Συγγενής κάμψη του πέους

Share

Πρόκειται για κάμψη του πέους που είναι εμφανής κυρίως κατά τη διάρκεια της στύσης.

Η συγγενής κάμψη του πέους γίνεται αντιληπτή πιο συχνά στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Το πέος κάμπτεται συνήθως προς τα κάτω και ενίοτε προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Η συγγενής κάμψη είναι μια ανατομική παραλλαγή καθώς ο πάσχων γεννιέται με αυτήν.

Η συγγενής κάμψη δε χρειάζεται θεραπεία εκτός εάν περιορίζει τον άνδρα ή το ζευγάρι στη σεξουαλική επαφή. Αν η γωνία είναι έντονη και κάνει τη διείσδυση δύσκολη, μπορεί να προταθεί χειρουργική αποκατάσταση που περιλαμβάνει την εκγύμνωση του πέους υπό γενική αναισθησία, απομόνωση των νεύρων και των αγγείων του πέους και πρόκληση τεχνητής στύσης. Ακολούθως τοποθετούνται ράμματα που προκαλούν τάση στο πέος από την αντίθετη πλευρά της κάμψης.

Σπανίως χρειάζεται εκτομή τμημάτων του χιτώνα του πέους όπως στη νόσο Peyronie και τοποθέτηση μοσχεύματος. Κατά τις επεμβάσεις αυτές σε ένα ποσοστό ασθενών γίνεται και περιτομή. Είναι συχνό φαινόμενο, ιδίως αν χρειαστεί εκτομή τμημάτων του σκληρού χιτώνα του πέους, να μικράινει το συνολικό μήκος τπυ πέους σε στύση έως και 2 cm.