Συχνουρία

Share

Η συχνουρία από μόνη της δεν είναι απαραίτητα μια ανησυχητική κατάσταση εφόσον αφορά την αυξημένη συχνότητα των επισκέψεων στην τουαλέτα. Ωστόσο πιο συχνά συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα που μπορεί να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η συχνουρία είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα. Μπορεί να αποτελεί απλά φυσιολογικό επόμενο της αυξημένης πρόσληψης υγρών, μπορεί να σχετίζεται με διαιτητικούς παράγοντες, φαρμακευτικούς παράγοντες αλλά μπορεί  επίσης να παρουσιάζεται μαζί με άλλα συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση, επιτακτικότητα, ή αλλαγές στην ποσότητα των ούρων (μικρός όγκος ούρων και συχνά). Η συχνουρία όπως είπαμε μπορεί να συναντάται σε φυσιολογικά άτομα, μπορεί να οφείλεται σε λοιμώξεις του ουροποιητικού, ή τέλος να σχετίζεται με οργανικές ή λειτουργικές  παθήσεις της ίδιας της κύστης και του προστάτη που εμποδίζουν το άδειασμα της κύστης από τα ούρα.

Η διαγνωστική διαδικασία θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υποκείμενη αιτία η οποία συχνά μπορεί να είναι πολύ-παραγοντική. Περισσότερες από μια παθολογικές οντότητες μπορεί να οδηγούν σε παρόμοια συμπτώματα και ενίοτε μπορεί να συνυπάρχουν. Ρωτήστε το γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.