Διαταραχές στη στύση

Share

Οι διαταραχές στη στύση είναι πολύ συχνές και το ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού που πάσχει αυξάνεται όσο προχωρά η ηλικία στον άνδρα. Μπορεί να είναι οργανικής αιτιολογίας αλλά μπορεί να έχουν και ψυχογενή προέλευση. Ενίοτε οι διαταραχές στη στύση μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου για άλλες υποκείμενες παθήσεις.

Πρόκειται για ένα θέμα που μέχρι πρότινος απoτελούσε ταμπού για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού λόγω της λανθασμένης συσχέτισης της στύσης με τον ανδρισμό.

Η στυτική δυσλειτουργία σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να έχει παθολογικά αίτια που μπορεί να πλήξουν και άλλα συστήματα και για αυτό χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Εκτός από βλάβες των αγγείων και των νεύρων του πέους, ψυχογενή αίτια μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του άνδρα στο κρεβάτι και η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση ακόμα και για τον έμπειρο ιατρό. Η συζήτηση με τον γιατρό της εμπιστοσύνης σας είναι μεγάλης σημασίας και ακόμα και μια συμβουλευτική κουβέντα μπορεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια καθώς η στύση μπορεί να αποτελέσει καθρέφτη δυσλειτουργίας άλλων συστημάτων στο σώμα. Η έγκαιρη κινητοποίηση σε κάθε περίπτωση είναι προς όφελος του ασθενή. Για παραπάνω πληροφορίες απευθυνθείτε στο σχετικό τμήμα για τις παθήσεις στον άνδρα.